Az Arsenalnál igen komoly, és érzésem szerint váratlan probléma ütötte fel a fejét, méghozzá a kapusposzton.

Ahogy tavaly is, idén a védelemben vannak hiányosságok Arséne Wenger alakulatában, egyelőre megint nem lehetne azt mondani, hogy kevés gólt kapnánk. Az ideális szám persze a nulla lenne, de ezen a szinten mégis hátrányban van a csapat, elég ha ránézünk a statisztikákra: az idén már lejátszott 16 meccsünkből mindössze ötön(!) nem kapott gólt az Arsenal.

Joggal tehetjük fel a kérdést: ez kinek köszönhető? Én úgy gondolom, hogy a védekező középpályás feladatokat ellátó Alex Song meccsről-meccsre 100%-ot nyújt, ráadásul Gallas és Vermaelen sem a hibáiról ismert, de ha hibáznak is, gólt szereznek, így javítják a hibájukat.

A gond, szerény véleményem szerint, a kapuban keresendő, és Arséne Wenger hezitálása is erre ad okot. Hiszen ne feledjük: Manuel Almunia papíron már réges-rég meggyógyult a vírusfertőzéséből, máskülönben Wenger még a padra sem ültetné le. Azonban mégis egy Vito Mannone kapott lehetőséget, akinek volt egy remek játéka a Fulham ellen, azóta viszont követett el számos kevésbé látványos, de buta hibákat, aminek köszönhetően a West Ham szépíteni tudott, majd az ennek köszönhető lelki fölényüknek végül egyenlített is.

Almunia az eddigi meccsein pedig mintha egy más ember lenne. Alig látni tőle bravúrt, mint a tavalyi évben, stb. Soha nem volt olyan klasszis név, mint Cech, van der Sar, Buffon, vagy Casillas, de én eddig védtem, mert egy alulértékelt, de tapasztalt és jó kapusnak gondoltam. Lehet, hogy ennyire megfogta volna, hogy Fabio Capello nem válogatja be az angol keretbe?

Lukasz Fabianski mindössze egy meccset játszott, azt is tegnap, szóval idejekorán ne írjuk le. De még ezen a mérkőzésen is voltak olyan amatőr hibái, amikor rosszul számította ki a labda útját egy-egy szöglet, vagy pontrúgás alkalmából, ráadásul nagyban besegített a Liverpool góljának a megszerzésében.

Fabianski, az én szememben, nagyon megosztott kapus. Amikor jó napot fog ki, akkor zseniálisan véd, emlékezhetünk, hogy megfogta egy bizonyos David Villa büntetőjét a Valencia elleni barátságoson, de a mérleg másik oldalán ott van a Chelsea elleni elődöntő a tavalyi FA-Kupában.

A három hálóőr vegyes szereplése pedig Wengert is hihetetlen mértékben frusztrálja. Mintha már nem lenne meg a hite Almuniában, keresgélné a tehetségeket házon belül, de nem megy. Nyáron voltak olyan pletykák, hogy a Hapoel Tel Aviv csapattól szeretné leigazolni a nigériai Vincent Enyeamát, s csak akkor hosszabbított Fabianskival, amikor az izraeli csapat nemet mondott az ajánlatra.

Ha Wenger engem kérdezne, a Tottenham elleni meccsre bedobnám a mélyvízbe Wojciech Szczesnyt, a negyedik számú kapusunkat. Mivel streamek nem voltak a WBA elleni találkozóról, ezért kevesen tudják, mennyit és hogy védett a lengyel kapus, de akik vették a fáradtságot, és letöltötték a meccset, azoknak már van képük a 18 éves hálóőr tehetségéről, egy próbát mindenképpen megérne, noha a Spurst, és a többi csapatot sem kellene a saját kapunk közelébe engedni.

Az Arsenal soron következő mérkőzései pedig mind egytől-egyik sorsdöntőek. A bajnokság kimenetelében nem csak az fog számítani, hogy nyerjünk egy Spurs, vagy Chelsea ellen, de az is, hogy a papírforma meccseinket, mint amilyen a WHU ellen is volt, három pontra hozzuk. Támadásilag semmi gond sincs, eddig valamennyi mérkőzésen rúgtunk gólt, de amíg a védekezésbeli problémákat nem sikerül megoldani, s amíg ennyi gólt kapunk, az Arsenal esélyei, akármelyik kupára, jelentősen csökkennek.

Hozzászólások (16)

14 éve
Törölt felhasználó
de igazán jó kapust csak jó pénzel lehet venni ami megnehezíti Wenger dolgát
14 éve
Törölt felhasználó
Neuer lenne legjobb megoldás vagy esetleg Akinfeev
14 éve
Törölt felhasználó
Azt hiszem most már nem.Almunia bizonyította ismét hogy jó kapus.
14 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=8bIsrHRoDtU&feature=related
meglehetne próbálni Szcsesny-t is elég jó kapus, de Wenger nemfogja a Spurs ellen... ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Szcesny-t is ki kell próbálni valamikor, mert ha úgy vesszük teljesen mind1 már melyik kapus véd eggyik sem túl magabiztos.

Szólj hozzá