Ma délután megmérkőzik az Arsenal a West Ham Uniteddel az Upton Parkban, majd a jövő hét szombati napján a Tottenham Hotspur gárdáját fogadják az Ágyúsok az Emirates Stadionban.

Ez a két meglehetősen keménynek ígérkező összecsapás vízválasztó lehet a csapat számára, amely az idei szezonban elszenvedett két vereséget a Manchester United, illetve a City ellen, ám emellett hat győzelmet mutatott fel kisebb ellenfelekkel legyőzésével.

S hogy miért is tartom kiemelkedőnek a következő meccseket?
Azért mert a Vörös Ördögök elleni vereséget a szerencse számlájára lehet írni, míg a másik botlást kisiklásnak tekinthetjük, amely még a legnagyobbakkal is előfordul időnként. A  legtöbb esetben gólgazdag sikereket pedig nagyszerű teljesítményként tarthatjuk számon, ám mérvadóként azért nem tekintenék rájuk a legyőzöttek játékerejét is figyelembe véve...

S hogy hol számít ütőképes csapatnak a West Ham?
Való igaz, hogy a Kalapácsosok a bajnoki tabella utolsó előtti helyén kullognak öt szerzett ponttal, de Gianfranco Zola gárdájában sokkal több van, mint amennyit eddig mutattak, így tehát éghet bennük a bizonyítási vágy, s az sem mellékes, hogy több visszatérőjük is van, gyakorlatilag teljes a csapatuk. Természetesen győzelemre számítok, de én úgy látom, hogy meg kell majd izzadniuk az Ágyúsoknak a három pontért.

Aztán következik a Tottenham elleni ütközet...
Az talán nem kérdéses, hogy miért tartom ellenfélnek az ősi riválist, de azoknak, akiknek a fejükben mégis megjelent egy kérdőjel, elmondom az érveimet. A Spurs sokkal jobban kezdte a szezont, mint tavaly, s jelenleg a bajonkság harmadik pozíciójában állnak. Hozzá kell tenni, hogy az Arsenal akár már ma is megelőzheti őket, de az eddig eredményeik alapján kijelenthető, hogy nem csupán azért lesz rangadó az ellenük megvívott meccs, mert a két klub rajongói 'évszázadok óta gyűlölik egymást'. Két szempont, amiért kimagaslóan fontos összecsapás lesz...

Végezetül azt, hogy reméljük a legjobbakat, s bízzunk a kedvenceinkben, mert valóban kulcsfontosságú találkozók elé nézünk! Go GUNNERS!

Hozzászólások (13)

14 éve
Törölt felhasználó
Reméljük, hogy hamar kipottyannak, bár nem hiszem, hogy ez lesz! Kamerun az Kamerun. :-S
14 éve
Törölt felhasználó
hát nem Robin1114 , a 3 helyért mentek koloék, így tuti hogy nem 1-2 hét volt....
14 éve
Törölt felhasználó
am ha jól tudom ez az AFNK ez mindenkinek addig tart amig valamelyik válogatott kinem esik:) szóval ha szerencsénk van 1-2 hét és visszatér Song
asszem Tavaly Koloék is hamar visszajöttek:D
14 éve
Törölt felhasználó
A Ligakupa-csapat kissé más, mint az "első csapatunk", s most nem is róluk akartam írni, ezért nem vettem figyelembe a Pool elleni meccset. Ma nyerni kellett volna, buta gólokat kaptunk, de összességében egész jól állunk. Persze a Spurst le kell mosni a pályáról!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Igaz , játszani fogunk a Poollal is , de ez a két meccs a Premier Ligában van, a Pool összecsapás pedig Ligakupa.

Szólj hozzá