2009-2010 ... jó évjárat. E szezonban fog kiderülni mire is képes ez a csapat. 5 év trófea nélkül. 5 esztendő lehet nagyon hosszú, illetve nagyon rövid idő is. Mindenki döntse el maga ez az időszak hosszú, esetleg rövid. Szavazatokban ez 98%-2% lenne. Egyértelmű: nyerni KELL valamit. Itt kihangsúlyozom a KELL szót. Most nem akarok azzal a parajelenséggel jönni, hogy Fabregas biztosan elmegy. Régebben írtam egy ilyesfajta blogot, ahol bíztatva a csapatot Cescért. De mostanra úgy érzem, -amilyen formát mutat, ahogy, és amilyen lelkesedéssel játszik- addig nem tágít, amig fel nem viszi csapatát Európa csúcsára.

És amiben különbözik a mostani szezon a többitől, az a csapatszellem, és persze a nagyon sok fantasztikus játékos. Ugye nagyon sokan írtátok, hogy milyen volt tavaly Song. Nos igen, féltünk amikor pályán van, szinte nem volt egy normális passza sem. Mára pont az ellenkezője van érvényben: pontos passzok, mesteri átadások, csodálatos védekezés, csatárokat megszégyenítő cselek, óriási futómennyiség. Talán ő az egyetlen, aki folyamatos, jó teljesítménnyel, magabiztosan teheti le a fejét. Az egyetlen -állandó- fő probléma, a sérülések.

A védősor szélső része úgy tűnik pótolható egy Clichy-Gibbs(Traoré), illetve Sagna-Eboué cserékkel. Viszont a középső védők úgy érzem pótolhatatlanok, jelenleg. Silvestre és Senderos képtelenek efféle feladattal megbírkózni, szerény véleményem szerint Silvestre kezd kiöregedni, Senderos egyszerűen meg nem jó. Ide kéne egy Djourou, aki esetleg Song hátratolásával hiba nélkül tudná lejátszani a meccsét. Mert hát ha esetlegesen Song lesérül, talán Diaby az, akiben a legtöbbet látok e téren - a saját posztján természetesen-. Persze Abou is elég hangulatember. Van amikor legszívesebben azonnal elküldeném, de van amikor képes csodás teljesítményre is. Amúgy ilyen se volt még... márpedig az, hogy várom Denilson visszatértét. Ő is nagyon sokat fejlődött. A középpálya az egyetlen olyan része a csapatnak, -feltéve ha egészséges mindenki- ahol bőven tudunk rotálni. Csak hogy néhány nevet említsek: Walcott, Nasri, Arshavin, Song, Rosicky, Fabregas, Diaby, Denilson, Wilshere, Ramsey. esetleg Eboué. Na és aztán jön a harmadik poszt, a csatárok. Bendtnernek ez az év lesz a vízválasztó. Az egyre több lehetőséget kihasználó dántól, már nem tartok. Igaz kezdőnek nem érdemes úgy érzem betenni, mert eléggé benne van az önzősködés, és az önfejűség. De csereként rendre fontos feladatokat lát el. Gyarkan látom hátul, néhányszor még labdát is szerezni. Ő is nagyott nőtt a szememben.

És persze felsorolhatnám az összes csatár nevét is, hozzábiggyesztve a személyes tapasztalatomat, illetve észrevételemet. De egy ilyen blog már született, mégpedig Matthew szerkesztő-kollégám által. Itt konkrétan a számomra fejlődött játékosok bemutatása, illetve egy kisebb lélekberázás volt a cél. Mivel ezúttal nyerünk valamit, ebben biztos vagyok. Na nem kell messzire menni...Sokaktól láttam egy duplázást, méghozzá egy BL-PL duplát. De ennyire azért ne szaladjunk el. BL-t még soha, PL-t meg már viszonylag régen nyertünk. Lényegtelen, én azt mondom tuti nyerünk idén valamit. Már csak kérdés hogy mit. Ha túlmegyünk az ificsapattal a Liverpoolon, Ligakupa biztosított.

GO GUNNERS!

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Én a belső védőktől aggódok igazán, mármint ha lesérül például Vermaelen akkor kész... Kéne egy védő télen, meg Song pótlására egy védekezőközéppályás, mert ha nem, semmit nem fogunk nyerni!
15 éve
Törölt felhasználó
Hat igen,ha pl Cesc vagy Song kiesik akkor tenyleg gyengul vmit a kozeppalya es en szerintem ahhoz h tenyleg fasza keretunk legyen ahhoz kene egy tenyleg klasszis kapus(az eddig bevetett kapusainknak voltak jo pillanatai de ettol meg sztem 1ik sem klasszis)es kellene egy olyan jatekos aki kimeletlenul bevarrja a szabadrugasokat,mert kismillio szabadrugasunk volt eddig es egyikbol sem lett gol(gondolok en itt az egybol kapura loheto szabikra nem pedig a tavolabbiakra)!nagyon soxor van ugy h a tehenesek meg a lokomotiv is csak egy vegen belott szbival huzza be a meccset vagy egyenlit ki
15 éve
Törölt felhasználó
kösz Torres9!!!:D:D:D VERMINATOR xD:D:D:D %-P %-P %-P
15 éve
Törölt felhasználó
jó cikk! ;) ;) 🧀 Arsenal23! jó az avatarod ;-P ;)
15 éve
Törölt felhasználó
Hiába a középpálya az egyetlen olyan csapatrész ahol bőven van merítési lehetőség 1-2 hosszútávú sérülés nagyon is meggyengítheti ezt(pl.:Cesc kiesése),Song pótlásáról már nem is beszélve!Én még mindig azt mondom,hogy van kivetnivaló a keret összetételét tekintve,de érzem,hogy ez a csapat komoly címekre esélyes!

Szólj hozzá