Végetért a szeptemberi hónap.. A csapatnak volt több jó és néhány felejthető meccse is. Nem tekintek vissza nagyon a múltba, inkább írok a közelmúltról.. 

A keddi meccs óta vegyes érzések kavarog(tak)nak bennem. A csapat hihetetlenül jól játszott, viszont abba is belegondoltam, hogy ez nem mindig lesz így. A keddi meccs egy álom meccs volt, ennél jobb nem lehet (kivéve, ha ennyi helyzetből mégtöbbet kihasználunk..). Elégedett vagyok a keddi teljesítménnyel, viszont még mindig félek a nagyobb csapatoktól, ugyanis a Chelsea vagy egy Liverpool nem fogja hagyni ennyire kibontakozni a csapatot és olyankor 1-2 kihagyott helyzet is megbosszulhatja magát (nem, hogy 15..).

Írnék pár mondatot a mai Arsenalról is:

Almunia jelenleg keresi a formáját (és sérült is), de Mannone jól pótolja őt. Szerintem a jövőben el leszünk látva jó kapusokkal. (Manu, Fabi, Mannone, Szczesny)

A védelem szerintem jobb, mint tavaly volt. Két embert kiemelnék, ők Gallas és Vermaelen.. - ketten kiemelkednek a védelemből. A szélsőink: Sagna és Clichy ingadozó teljesítményt nyújtanak. Clichy talán az Olympiacos elleni meccsen volt idei legjobb formájában, Sagna több jó meccset is tudhat a háta mögött.

Song sokat fejlődött, hasznos munkát végez.. Ő több, mint egy védekező középpályás. Lát a pályán és jók a meglátásai, akárcsak Rosickynek..

..Rosickyről is írnék pár szót. A cseh középpályás játéka a kezdetektől fogva tetszett nekem. Ilyen intelligens és jó labdaérzékű játékos nem sok van -e világon. Vártam Rosicky visszatérését és abszolút elégedett vagyok a játékával. Örülök, hogy 'újra ittvan' a csapatnál.

Cesc és Arsavin: Klasszis játékosok. Sok meccsen észre se vesszük a játékukat (ezt főleg Arsára értem), de ettől független hasznos játékosok. Mindkettejüknek elég 1-1 villanás és az az 1 villanás el is döntötte a meccs végkimenetelét.

A csatárainkkal elégedett vagyok. Persie, Bendtner, Eduardo és Vela is tudnak gólt lőni, azon pedig ne rágódjunk, hogy ki mennyit. Bendtner idén nem sorolható a gólerős játékosok közé, de ettől függetlenül hasznos a játéka, és ez a dolog minden csatárra érvényes. Sokak szerint Bendtnernek és RvP-nek helyet kéne cserélni a pályán, de szerintem Wenger tudja, hogy mit és miért úgy csinál, ahogy csinálja..

..Wenger 13 éve tudja. A gall Mester 13 éve irányítja az Arsenalt. Ez idő alatt rengeteget tett a csapatért és sok sikert ért el. A fiatalokkal jól bánik, már csak a sikerek hiányoznak..

..sikerek. Nemrég néztem a az AS Roma elleni visszavágót, melyet a 11-es párbaj követett. Köztudott, ott az Arsenal diadalmoskodott. A játékosokon látszott az öröm és megkönnyebbülés. Azon a meccsen olyan öröm volt, mintha a csapat a döntőben diadalmaskodott volna. -Remélem, hogy idén végre egy trófeának fognak így örülni a játékosok!! 

Hozzászólások (3)

15 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek veled és ez az év vízválasztó lesz nekünk, mert ettől az évtől csakúgy ömleni fognak a kupák először Fabregas kezébe, majd a vitrinbe.
15 éve
Törölt felhasználó
Jó írás, grat! Igazad van, és én is nagyon szeretném már látni, hogy a csapat végre kupát/kupákat nyer!
15 éve
Törölt felhasználó
jó írás, ebbe az arsenalba tényleg annyi kéne h ne játszuk túl a helyzetet, és lőjük is be...! ;-P

Szólj hozzá