Egy játékos, akit a múltban nagyon szerettem, s ha úgy adódott még az őt érő kritikákkal szemben is védtem, ám most végleg rá kellett jönnöm, hogy egy undorító alak, akit immáron 100%-os jogossággal utálnak az Arsenal rajongói. Kitaláltad, Emmanuel Adebayor.

A togóinak fantasztikus szezonja volt 2007-2008-as, ontotta a gólokat, igazán elemében volt. Aztán jött a nyár, amely során szinte mindennaposak voltak a távozásáról szóló pletykák, de végül úgy döntött, hogy marad az Ágyúsoknál, s még hosszabbított is. Ezen időszak alatt nagyon sokat veszített a népszerűségéből, de visszaszerezhette volna a klub drukkereinek a bizalmát, ha ott folytatja a 2008-2009-es idényt, ahol az előzőt abbahagyta, ám nem ez történt, csupán árnyéka volt önmagának.

Valamennyire várható is volt, hogy elhagyja Arséne Wenger legénységét, s így lett, azonban nem külföldre szerződött, hanem a 'pénzes' City-t választotta. Az Arsenal szurkolói közül kevesen voltak, akiket szíven ütött volna a távozása, mondván ettől csak erősödni fog a csapat egysége.

Adebayor az 'arab' gárdában töltött első hetei után hangoztatni kezdte, hogy mennyire jobb az élet Manchesterben, mint Londonban volt, hisz itt mindenki szereti, bármit is csinál, míg a régi csapatának rajongói sohasem ismerték el igazán. Én azt mondom, hogy ha jól tette a dolgát, akkor szinte mindenki éltette, de azt egy játékos sem várhatja el, hogy az alibizést díjazni fogják.

Már a sztori ezen pontjánál is lehetne támadni a csatárt, de a City-Arsenal után sokkal vehemensebben tehetjük ezt, hisz bebizonyította, hogy egy csepp tisztelet sincs benne az Ágyúsok iránt.

Kezdjük ott, hogy a mérkőzésen durván megtaposta Cesc Fabregas lábát, majd arconrúgta Robin van Persie-t, aki szabályosan szerelte le őt. Ki kellett volna állítani, de megúszta az eseteket lap nélkül, pedig mindkét ex-csapattársának súlyos sérülést okozhatott volna.

Egyébként nem játszott túl jól a mérkőzésen, nagyon darabosan mozgott, s az ellenfelei a legtöbb esetben könnyedén elválasztották a labdától. Mindössze két jó momentuma volt, az első szinte teljesen az övé, míg a második szituációnál csak ki kellett használnia egy ordító helyzetet. Az utóbbiból lett gól, ami után még a szabálytalanságainál is vérlázítóbb dolgot művelt: csak azért lenyomott egy óriási sprintet, hogy az észak-londoniak előtt ünnepelhesse meg a gólját. Volt is dolguk a biztonságiaknak, nehogy befusson a pályára néhány heves Arsenal-drukker, hogy aztán megtorolják Adebayor viselkedését.

Az Ágyúsok szurkolótábora az egész meccsen fütyülte a támadót, de ez mégsem ok arra, hogy valaki ilyen ocsmány tettre adja a fejét. Ilyenkor az lenne az illendő, hogy a gólszerző leadjon néhány pacsit, s csendesen visszakullogjon a térfelére, de nem hinném, hogy ezt bárkinek is magyaráznom kéne a togóin kívül.

Adebayor az esetért sárgalapot kapott, hamár a durvaságaiért nem, de ez mit sem számít annak a tükrében, hogy egy jellemtelen senkiként fog megmaradni az Ágyúsok emlékezetében.

Hozzászólások (20)

15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon utálom ezt az embert!
15 éve
Törölt felhasználó
arsene,gonka csak képletesen értette,természetesen ha meghalna ade annak senki nem örülne!ezeket nem kell komolyan venni! ;-P
15 éve
Törölt felhasználó
amúgy aki halált kíván adeénak mint például de gonka már megbocsáss de te hülye vagy lehet hogy egy pézéhes, magamutogató,hálátlan ember de ezt nem jelenti azt hogy ez az egyetlen ilyen eset a futtball történelmében hogy valaki egy rivális csapatba igazoljon és aztán megboszullja hogy eladták mert ade nem önszántából ment el ezt mindenki tudja, ha wenger nagyon akarja megtartja de wenger nem akarta már adét. lehet hogy undorítóan cselekedett de ezt csak azért tette mint már elmondta mert bizonyítani akart az arsenal-nak aki eladta őt, és a szurkolóknak akik kifütyülték( azt senki se mondja hogy ade nem tett semmit a csapatért)
elment. ennyi .el kell fogadni . lehet nem szeretni, de azért ezek a kommentek már durvák.
15 éve
Törölt felhasználó
Ezzel nem értek egyet, sztem eléggé simán és hatásosan semlegesítettük a két említett szitun kívül.
15 éve
Törölt felhasználó
jó kis cikk bár sztem akár milyen dühösek is vagyunk rá a meccs egyik legjobbja volt ade

Szólj hozzá