Egy bizakodó ember vagyok. Hiszek a sikeres jövőben és egytől-egyik bízok az Arsenal játékosaiban, legyen szó Fabregasról vagy Traoreról.

Az elmúlt szezonban nem nyertünk semmit, ez különösebben nem zavar(t), ennek ellenére ugyanúgy hittem, hiszek a csapat jövőbeli trófea szerzésében.

Július 6.-án kezdtek újra edzeni a játékosok. Az első hónapban (június) nem távozott senki, de jött Vermaelen. Gibbs és számos fiatal bizonyított az elmúlt szezonban. Úgy gondoltam, hogy végre egy olyan csapat lesz, amelynek a kispadján minőségi játékosok fognak várni a bevetésre.

Eljött a július vége, amikor ugyanis két afrikai játékosunk távozott.(a későbbiekben megmagyarázom, hogy miért emeltem ki a származásukat) Adebayor számos fontos gólt lőtt az Arsenalban és sokkolt, amikor megláttam a Man.City mezében vigyorogni. A múlt héten bekövetkezett, amitől mindennyian féltünk, Kolo Toure is távozott a csapatból. Vele egy oszlopos tag vált ki a védelemből. Nem hiszem, hogy őt könnyű lesz pótolni.

A mai napon több angol oldal írt arról, hogy Senderos is 'elkelt'. Én nem szeretném, hogy ő is eligazoljon, mert idővel úra a régi, 2006-os Sendi lehet. A többi védőt is luxus lenne eladni, mert nincs hosszú padunk így, hogy Kolo ment. Emlékezzünk vissza a tavalyi szezon végére.. -alig voltak védőink mind szélen, mind középen.

Örülök, hogy Fabregas és Eboue maradt, mert mindketten sokat megéltek és szükségünk van rájuk a jövőben. A szerződéshosszabbítások is örömmel töltöttek el.

Akkor most visszatérnék a már korábban említett afrikai távozókra. A sajtó írásai alapján (ami vagy igaz, vagy nem) azt tapasztaltam, hogy Wenger egyik játékos megtartásán se fáradozott olyannyira, mint Fabregas visszatartásán és Persie szerződés hosszabbításán. 

Egy fontos dolog a Kolo és Ade eladásában a januári ANK (Afrikai Nemzetek Kupája), ahol valószínűleg mindketten játszottak volna. Januárban sok fontos meccsünk lesz, ők a válogatottban lesznek, tehát értelemszerű, hogy Wenger nem számíthat rájuk. Volt magas ajánlat a játékosokért és a későbbiekben azt értük kapott pénzből lehet vásárolni (vagy tartalékolni). -szerintem ezért mondott le a klub oly könnyen a játékosokról.

A jövőről pedig annyit szeretnék szólni, hogy kezd épülni a csapat (ahogy már évek óta), ez mind szép és jó, de Fabregas és a többiek trófeákra 'éhesek'. Szerintem Wenger idén tényleg komolyan fogja venni a dolgokat és mint Ő jómaga is mondta, még fognak érkezni játékosok.

A jelenlegi bizonytalan helyzet ellenére is hiszek a sikeres jövőben.

A sikerek egyszer utolérnek minket. Az Arsenal egészének, a vezetőktől kezdve a játékosokon át a pályamunkásokig kemény munkájába fog kerülni a sikerek elérése.

Nyerünk jövőre valamit? -A csapaton múlik!

Hozzászólások (6)

14 éve
Törölt felhasználó
Szép írás, olyan "Keep the Faith!";) mindenki reméli Clichynek lesz igaza;):D
14 éve
Törölt felhasználó
Teljesen jól látod a dolgokat, én is így tekintek mind a jelenre, mind a jövőre. Csak attól tartok, hogy Wenger nem fog igazolni... megtehette volna eddig is, és még sem tette. Nem az a helyzet, hogy nem akarnak neki pénzt adni, egyszerűen ő nem akar költeni! Ez pedig így nem lesz jó hosszútávon!
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem én is hogy fognak jönni új játékosok. Nem maradhatunk nyeretlenek örökké. Egyszer eljön az a nap amikor megfordul a kocka és mindenkit szétverünk.
14 éve
Törölt felhasználó
*még
14 éve
Törölt felhasználó
Grat jó írás és egyetértek! Sztem Ade,Touréés Sendi pótolhatók! Jövőre lesz egy Eduardonk, Rosickynk, Vermaelenünk, és így 3-3 az arány, + Wenger igazol méh 2-3 játékost! Nem lesz gáz!!!

Szólj hozzá