Kolo Habib Touré 2002 februárjában igazolt az Ágyúsokhoz az elefántcsontparti ASEC Mimosas csapatától. Hét évet töltött el az észak-londoni gárda színeiben. Ezen időszak alatt 326 meccsen lépett pályára, 14 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott. Részese volt a veretlenül megnyert bajnoki címnek, s két FA-kupa-győzelem is a neve mellé véshető. Az Arsenal rajongói kőkemény védőnek ismerhették meg, aki nem mellesleg gyakran tört előre, hogy fellendítse az Ágyúsok támadásait. Bombaerős szabadrúgásai méltán keltettek félelmet az ellenfél játékosaiban. Ő egy igaz harcos, aki sohasem adja fel, mindig a győzelemre tör. Alázatos, fel tudja ébreszteni a lángot a csapattársaiban.

Kolo 2009. július 27-én pályára lépett Magyarországon, a Szombathelyi Haladás ellen, majd két nappal később aláírt a Manchester City gárdájához. A személyében egy igazi egyéniséget veszített el az Arsenal, akire a későbbiekben minden bizonnyal legendaként fognak tekinteni az Ágyúsok.

Köszönjük Kolo mindazt, amit a csapatért tettél, s sok sikert Neked a későbbiekre nézve!

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is bőven a legenda kategóriába lehet besorolni Tourét!
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem simán belefér a 'legenda' kategóriába. Ha a 7 évet nézzük, az nem a legtöbb, de a GGP50-ben is van egy csomó játékos, aki ennél kevesebb ideig játszott az Arsenalnál. Ha a tudását és a tulajdonságait nézzük, akkor is simán üti a szintet. Ha meg azt nézzük, h elment a Citybe, akkor vegyük figyelembe, h Cole, h ment el és hova. De ettől függetlenül ő is legenda.
15 éve
Törölt felhasználó
ja és köszönet azert amit a klubbert tett, egyik kedvenc emlékem az marad rola amikor a Villareal elötti meccsen azt olvastam hogy kolo goljara 22szeres az odds
erre az ö golja döntötte el a parharcot
15 éve
Törölt felhasználó
viszlat.Toure nem Legenda de mindenkepp egy Hatalmas jatekosa volt a klubbnak
15 éve
Törölt felhasználó
Viszlát. Egy nagy játékost vesztettünk el. :(

Szólj hozzá