Edin Dzeko a Wolfsburg hivatalos oldalán jelentette be, hogy marad a németeknél, ezt a hírt pedig vehetjük 100%-osnak. Luiz Fabiano a sikeres Konföderációs Kupa ellenére is távozhat a Sevillából, igaz jócskán megspékelt kivásárlási árral. Tehát az egyetlen alternatíva Kaká után már csak Emmanuel Adebayor személyében létezik.

Adebayor az idei évben nagyon sok kritikát kapott, tegyük hozzá jogosan. A togóit szinte mindenki maradásra buzdította a 2007/08-as szezon végén, akkor a Milan küszöbéről sikerült visszarángatnia az Arsenalnak egy busás, 80 ezer fontos heti fizetésnek köszönhetően.

Igenám, csakhogy a duplaannyi fizetés éppen hátráltató tényező volt Adebayor idei pályafutásában: a tavalyelőtti szezonban összeszerzett 30 találatához tavaly már csak 16-ot tudott hozzátenni, igaz sokszor volt sérült, ráadásul Robin van Persie sem az európai kórházakban kapcsolgatta a tévéjét Arsenal meccset keresvén.

Szóval Adebayor idei teljesítményéből csak egyetlen kép ugrik be hirtelen: csak az a pazar ollózós gól a Villareal ellen. Ha figyelembe vesszük a teljesítményét és a heti fizetését, akkor már érthető, hogy egyesek miért szeretnék már az Emiratesen túl látni a togóit...

Ugyanakkor fontos leszögeznünk, hogy nem csak Adebayor markolta fel szinte nulla teljesítményért a fizetését. Beszélhetnénk akár egy bizonyos Cesc Fabregas nevű játékosról is, hiába volt sokat sérült. Nem szeretném ismét elkezdeni a múltkori, vele kapcsolatos vitánkat - de ha Fabregasnak ilyen sok mindenki szavaz még egy esélyt, akkor Adebayornak miért ne adjunk még egyet?!

Mivel mindenki tudja a csapaton belül, hogy a 2009/10-es egy vízválasztó szezon lesz, minden játékos a szokásosnál is jobban oda fogja tenni magát, hogy négy (de immáron öt) kupamentes év után legalább egy FA-Kupát nyerjen az Arsenal. (Tőlem Ligakupát is nyerhet, de azt úgysem Fabregas emeli fel.)

Fontos leszögeznem: jómagam is számos alkalommal szidtam Adebayort, vagy egy adott játékost egy-egy rosszul sikerült meccs után. Miután mindenki magából indul ki: én azért tettem ezt, mert tudom, hogy saját magukhoz képest sokkal többre lennének képesek. Ha Adebayor és Fabregas is előrángatná a 07/08-as idényben nyújtott szereplésüket, nem sok baj lenne az Arsenallal.

Térjünk ki egy picit a B-tervre is: mi van, ha Wenger nem akar kockáztatni Adebayorral kapcsolatban a jövő évben? Mik a csapat alternatívái?

Mielőtt még búsán nézegetnénk a FIFA 09-et, vagy Football Managert, hogy melyik csatár milyen kivásárlási árral, és milyen rangokkal rendelkezik, tegyük hozzá, hogy Eduardo, Vela, Bendtner és talán Simpson is a kezdőcsapat, de legalább pad közelében ácsingózik. Kicsit luxus játékoskinevelősdit játszogatni, ha esélyt sem kapnak a játékosok, hogy próbára tegyék magukat...

Pontosan emiatt sajnálom a nyolc távozó játékosunkat: Bischoffot, Dunne-t, Fontét, Ogogót, Steert, van der Berget, és Blackwoodot, akik csak a szoros mezőny miatt nem maradhattak, viszont mindannyian hihetetlenül tehetséges labdarúgók, személyükben máris sokat vesztett az Arsenal, és óriásit kaszáltak a többi klubok.

Mégegyszer: vajon megéri játékoskinevelősdit játszogatni, ha mi "etegetjük" a többi klubot jobbnál jobb játékosokkal?

 

 

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Így már érthető thx XD
15 éve
Nézd meg, hogy hány csatárral vannak bajok a cikkben :D
15 éve
Törölt felhasználó
Lehet hülye kérdés, de miért "csatárgondok" a cikk címe? Miérnem "Adebayor jövője" vagy "Csatáraink". Jó tom kicsinyes de akkor is XD
15 éve
Törölt felhasználó
Clichy igazad van... Én beszéltem butaságokat... Nem olvastam utána... Szerződéseket nem hosszabbítottak...
15 éve
Törölt felhasználó
és ezeknek a játékosoknak jó része ingyen ment ( ha nem az összes )

Szólj hozzá