Az Arsenal az elmúlt szezonban gyenge eredményeket ért el, már már mondhatjuk, hogy elkeserítő volt az előző szezon.

A 'rémálom' végetért a Stoke City elleni záró meccsel. -reméljük.

Ebben az írásomban szeretnék írni a pletykákról, ismétlem pletykákról. Sok olyan cikk van külföldi oldalakon, melynek a valóságtartalma elég kicsi. -vagy mégsem!?  Sokan jönnek azzal, hogy 'ez a hír kacsa, ez a hír nem igaz...' - a sajtó kiszámíthatatlan. Gondoljunk bele, hogy ők abból élnek, hogy a nagy híreket leadják (aztán az a hír vagy igaz, vagy nem..), nekik abból van a reklám és a pénz.

Már nagyon elkanyarodtam a témától. Említenék pár szót az Arsenaltól 'elvágyódó' játékosokról és az Arsenalhoz 'vágyódó' játékosokról. -persze, amitől a sajtó zeng..

Mindenképp megemlíteném Adebayor helyzetét. Ade az 07-08-as szezonban pazar teljesítménnyel rukkolt elő, amire az egész világ felkapta a fejét. A togói csatár valaki lett az angliai, európai és világ futballban. Persze a nyár nem múlt el anélkül, hogy több giga klub szemet vetett a játékosra, élen az AC Milannal. Sok pénz és álomfizetés volt azon az ajánlaton, amelyet Ade és az Arsenal közös erővel visszautasított. Adebayor az Arsenallal kezdte a 08-09-es szezont. A szezon elején ment a gólgyártás és a 'szívem az Arsenalé' dolog, azonban több sérülés és talán a togói nyári akciója miatt elvesztette régi tekintélyét a klubnál. Sokan, köztük több szakértő is úgy gondolta, hogy Adebayor csak egy egy szezonos csatár volt. Mostanság is sok pletyka szól arról, hogy Adebayor távozni kész, mégmeg a legnagyobb riválishoz, az Chelseahez. Meglátjuk mi lesz az egésznek a vége, de szerintem ha Ade eligazol a Chelseabe, akkor végleg egy életre megútáltatja magát az összes Arsenal drukkerrel. Arra kéne emlékeznie, hogy a tavalyi tevékenysége után is újra befogta minden drukker a szívébe. Ha távozik, akkor az a bizonyos Emirates Stadionból való kifütyülése semmi lesz ahoz, amit kapni fog a jövőben! Ade plííz maradjt az Arsenalban!!

A másik 'harcos' Eboue. Megmondom őszintén, hogy sajnálom az elefántcsontparti játékost. Ő az az ember, aki mindig küzd, ha kezdőként kap lehetőséget, ha csere ként áll be. Sajnálnám ha eligazolna. Ő kerek-perec megmondta, hogy az Arsenalon kívül más angol klubban nem lenne szíve játszani.. Tisztelem, becsülöm! Remélem, hogy megegyeznek vele. Amit Sagna távolléte alatt produkált, mindörökké megmarad az emlékezetemben. Nagy hiba lenne eladni. Hogy távozik -e? Rajta és a vezetőségen múlik!

Toure télen kishíján távozott az Arsenaltól. Vermaelen érkezésével sokak szerint az 'új Kolo' jött a klubhoz. Tehát akkor a régi kész távozni!? Wenger az ajánlatokat postafordultával küldd vissza! Toure az a szem az Arsenal láncából, amely kiszakadva drasztikus következményeket vonhat maga után. Ennek a nagyszerű játékosnak nem szabad távozni.

Megemlíthető van Persie neve is. A holland játékossal hónapok óta egyeztet az Arsenal, eddig mindhiába. A héten jelent meg egy nem! hivatalos közlemény, melyben az állt, hogy Persie a héten aláírja az új szerződését. Véleményem szerint arra várt, hogy miképp erősödik majd az Arsenal.. Látja, hogy Wenger komoly erőket megmozgat annak érdekében, hogy egy bombaerős alakulatot rakjon össze. Véleményem szerint Robin kivár és ha úgy érzi, hogy a csapat megérett a trófeák elhódítására, aláírja az új kontaktusát.

Nagyjából ezek azok a játékosok, akikről több pletykát lehet olvasni. Még van Senderos, akivel nem tudni mi lesz. Bízom benne, hogy vele megtudnak egyezni. Szerintem nem kéne eladni senkit, mert a csapat kezd összeérni. 1-1 játékos (legyen az kiegészítő ember, vagy kulcsjátékos) kiválása drasztikusan megbonthatja a csapategységet. Ne feledjük sok fiatal van a csapatban, akik évről évre többet fejlődnek. Vajon a következő szezonban beteljesítik a hozzájuk fűzött elvárásokat? Rajtuk múlik!

Most ejtenék pár mondatot azokról a játékosokról, akiket szóbahoztak az Arsenallal.

Az Arsenallal minden szezonban sok-sok ifjú tehetséget hoznak szóba. Most sincs ez másképp. Wenger kijelentette, hogy még 1-2 játékost szeretne igazolni.

 Több francia játékorsól vélik, hogy az Arsenal listáján szerepel. pl: Matuidi, Chamakh, Dabo...

Mindenki nem kerülhet Londonba. Sok játékost hoznak szóba az Arsenallal: Yaya Toure, Lorik Cana, Sakho, Melo... Most róluk írnék pár szót kicsit részletesebben..

Yaya Toure, az ifjabbik Toure. Sokak szerint ő a megfelelő ember arra a szerepkörre, amely az Arsenalnál hiányos, vagyis a védekező középpályás szerepkörre. A bátyus jelenléte inspirálóan hathatna Yaya-ra, de úgy tűnik a játékos ne mtesz semmit annak érdekében, hogy Kolo oldalán (pontosabban előtt) játszhasson. Az ő érkezésére nem látok semmi esélyt.

Lorik Cana, az 'albán darabológép'. Ő az az ember, akinek a játékstílusa abszolút feküdne a PLhez. Egy agresszív és céltudatos védekező játékos. -mi más kéne, ha nem egy ilyen!? Remélem, hogy egyszer az Arsenalba fog igazolni.

Sakho a PSG kis császára. 19 éves kora ellenére már csapatkapitány. Nagy húzás lenne az ő leigazolása. Bízzunk benne, hogy nem a MU-t vagy valamelyik riválist választja..

Felipe Melo az a játékos, akit Wenger már évek óta figyel. Vajon megérett a Premier League kihívásaira? Csapata 15 millió font körülre tartja az árát. Ha Wenger lát benne valamit, akkor kiadja érte ezt a sok pénzt, ha nem, akkor biztosan talál mást.

Wenger tegnapi kijelentése ad okot arra, hogy végre ismét bízzunk hőn szeretett klubunkban, az ARSENALban! Remélem, hogy jövőre egy bombaerős alakulatot 'tesz' fel a pályára a Gall Mester.

A klub már megtette az első lépéseket a jobb jövő felé, ugyanis Arsavint télen és Vermaelent nyáron leigazolták.

Tehát valami alakulóban van az Arsenalnál!? Bízzunk benne, hogy a szezonra minden rendben lesz. Én személy szerint várom az újszezon kezdetét, mert véleményem szerint az elmúlt szezont nem úgy zártuk, ahogy ahogy a klubhoz méltó..

Go Gunners!!

Hozzászólások (6)

15 éve
Törölt felhasználó
Én is néztem egy két videot Canárol és elég durva játékos.Nem fél senkitol odateszi magát.És ha tényleg eldurran az agya ez még a Birot is leüti:D GO GUNNERS!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Basszus Cana télleg gyilkos! Néztem a meccseit, igazábol ő kellene nekünk. Megy, hajt, nem fél a futástól, nem fél leütközni senkit, erős fizikumú, és mellé még a technikássága is megvan(amiennyi kell egy jó DM-nek). VISZONT! Ha esetleg neaggyisten megvennénk, nagyon sürgősen le kéne hűteni egy picit a fejét... Mert nagyon hirtelen haragú... Itt a pl ben kapni fog párat lábra, és ha eldurran az agya és télleg elkezd favágózni, akkor lehet hogy abszolute feleslegesen vettük meg mert eltiltásai miatt ugysem fog jáccani...De szerintem Wenger megoldaná.. Szerintem ő az emberünk
15 éve
Törölt felhasználó
ja Cana jo volna,de még esetleg én vennék meg egy közeppalyast.Yaya-t semmi keppen ne vegyük meg, söt szerintem egyetlen afrikai jatekost sem szabad!!!!
mi lesz itt februarban??? Afrika kupa, toure,eboue,song,ade biztos mennek

és azert ez eleg nagy ervagas a csapatnak,
15 éve
Törölt felhasználó
Igazad van Mathieu kell ide egy olyan kemény DM mint amilyen Cana, és akkor a középpálya nyugodtan mehetne előre, vállalhatna több cseleket, sokkal több lenne a légtér Nasriék számára, és sokkal jobban meg tudnák csillogtatni igazi tudásukat!
15 éve
Törölt felhasználó
öö igazad van :D

Szólj hozzá