Az oldalon már régóta jelennek meg olyan üzenetek, amelyekből arra következtetek, hogy sokan nem szeretik balhátvédünket, Mikael Silvestre-t. Noha ezt a szeret-nem szeret dolgot nem is az emberi tulajdonságai miatt hozzuk szóba, hiszen szerény véleményem szerint ő egy jó humorú, és nagyszerű ember. A szidalmazásokra okot adó tényező a játéka lehet, de kérdem én: tényleg olyan rossz ő, mint ahogy a többség véleménye lefesti?

Tavaly nyáron érkezett meg hozzánk Silvestre, eleinte nekem sem tetszett az ötlet, hogy ideszerződjön, de úgy fogtam fel, hogy jó peremember lesz, és ha sérülés van, ő bármikor bevethető. Szóval, azért nem tetszett a dolog, mert láttam jópár Manchester United-meccset, és egy cseppet sem győzött meg a játékával. Rengeteg baki és sok hibás döntés jellemezte, és ahogy haladtunk a korral, ezeknek a száma jelentősen nőtt. Reménykedtem is egyfelől, hiszen gondoltam: 'Lehet, hogy egy új környezetre van szüksége, ahol újra visszanyeri a fiatalabb énjét.' Nálunk ezt részben megtalálta. Vannak hibái, néha már túl sok is, de hát melyik játékosnak nincsenek. Nézzük a számokat: 22 meccs, 2 gól. Még azt sem mondhatjuk, hogy nem szerez gólt, ráadásul ha visszaemlékszünk, nem is olyan találatok voltak ezek, amelyek nem befolyásolták egy meccs kimenetelét. A Tottenham elleni 4-4 alkalmával fejelt a hálóba (azt a mérkőzést be is kellett volna húzni), és a Wigan elleni fordításból is nagy részt vállalt. Az összképről annyit, hogy korához képest, és a MU-ban nyújtott teljesítményéhez képest abszolút jól mutatkozott be új csapatában, és többnyire stabil teljesítményt nyújtott, bár tény, hogy voltak idegesítő hibái. A sérült játékosok hiányzása esetén lehetett rá számítani mindig, kivéve, mikor ő maga is megsérült, de ez a foci velejárója.

A lényeg tehát annyi, hogy tiszteljük a munkáját, mert lehet, hogy nem ér fel már a tudása Toure-éval vagy Gallas-éval, de ami az ő dolga most, azt JÓL csinálja (és már nem is fiatal). Fogadjuk el a hibáival együtt. ;)

 

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
Őt egy vaktöltényhez tudnám hasonlítani.
15 éve
Törölt felhasználó
Ha már választani kell, akkor szerintem inkább ő, mint pl.: Senderos
15 éve
Törölt felhasználó
ha Touré-t elengedjük, az nagy hiba lenne!
15 éve
Törölt felhasználó
Köszi! Biztos Sendi helyére jön, legalábbis remélem. :D
15 éve
Nice article, mate.. (khm..) Máté! :) Most az a kérdés,. hogy Vermaelen kinek a helyére jön. Remélem Senderoséra, és akkor Kolo marad. De ha Touré megy, akkor kell még egy védő :s

Szólj hozzá