Van Persienek minden ezelőtti évében voltak jó megmozdulásai, szép góljai, jó időszakai, de egy dolog mindig hátráltatta az egész éves jó szereplésben: a folytonos sérülések. Ez az év máshogy történt:

Robin már az első hónapban két gólig jutott, méghozzá mind a két gólját a Newcastle ellen szerezte, majd a következő hónapban ennek a dupláját érte el. Ezután folyamatosan hozta a jó formáját, és nem csak gólokat lövöldözött, hanem szép számmal osztogatta a gólpasszokat is.

Az Arsenalnak utána eljött egy rossz időszaka, de ő ekkor is tudott jól teljesíteni, és ő vitte a vállán a csapatot. Arsavin érkezése után ismét beindult a szekér, és sorra jöttek a győzelmek, amiben Robinnak is nagy része volt.

Végül a szezont 20 góllal és 14 gólpasszal zárta, ebből 11-11-et a Premier Leagueban, és ezzel ő lett az angol bajnokság gólpasszkirálya.

Sok jó momentuma közül én a Chelsea elleni dupláját, amivel a csapat fordított a Kékek ellen, a Liverpool elleni gyönyörű gólját, és az Everton elleni utolsó percben szerzett döntetlent érő találatát emelném ki.

Örülök, hogy Robin ilyen jól szerepelt idén, és szerintem ő volt a szezon legjobb Arsenal játékosa. Remélem, hogy jövőre is legalább ilyen jól fog szerepelni. 

 

Hozzászólások (4)

15 éve
Törölt felhasználó
Tény, hogy jól szerepelt az évben, de ő még ennél is többre képes. Ha 2-3 év múlva az Arsenal keretének tagja lesz, akkor ez a csapat komolyabb versenyben lesz a Premier Leagueben és a kupákban egyaránt. Természetesen nem csak miatta. Az Arsenalnak fiatal tehetségei vannak, akik pár év múlva "megérnek". Go Gunners!
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is a szezon játékosa Van Persie! :-)
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is Ő volt a szezon legjobbja. És még rengeteg momentum fűződik hozzá, hiszen nagyon jól szerepelt, és nagyon +szerettem. Soha ennél rosszabb évet neki ! : )
15 éve
Törölt felhasználó
Remélem én is hogy jól fog szerepelni! De lehet hogy már nem itt :(((((((
de remélem marad itt!

Szólj hozzá