Bár még három forduló hátra van a bajnokságból és egyben az Arsenal szezonjából is, az érdemi része a dolgoknak (vagyis hogy idén sem nyerünk semmit) eldőlt.

Úgy vélem, Wengernek négy nyeretlen év után most már tényleg megfordult a fejében, hogy valamin változtatni kell ahhoz, hogy ismét a győztesek útjára térjen a csapat, máskülönben komoly szankciók lesznek.

Szerintem a 2009/10-es lehet Wenger, Fabregas és a többi nagy utolsó éve, hogy nyerjünk valamit. Ne feledjük: ez már az ötödik évünk lesz trófea nélkül, előbb-utóbb, és mostmár minden bizonnyal előbb a vezetőség rá fog unni a sorozatos kudarcokra. És ez esetben senki, még Wenger, vagy Fabregas sem élvezne védelmet, vagy netán ez esetben már ők is elhagyják a klubot.

Idén sem lesz lehetőségünk válogatni a trófeák között. Ami fontosabb kérdés, hogy hogyan induljunk neki az új szezonnak? Ne feledjük: június 1-jétől indul az átigazolási szezon. Nem valószínű, hogy a kulcsjátékosaink még elhagynak bennünket, viszont az kérdés, hogy Wenger kiket próbál meg igazolni a nyáron.

Bizakodó vagyok, hogy Wenger nem keseredett el annyira a sorozatos vereségeket követően, és nem vesz, illetve nem ad lesz félkeretnyi játékost. Annak sem vagyok híve, hogy pusztán nagy neveket igazoljanak, mint mondjuk David Villát, vagy Diegót. Lehet, hogy ugyanazt megtudja egy 22-23 éves játékos aki a Ligue 2-ben vitézkedik valamelyik csapatnál, csak még soha nem hallottunk róla. Ha pedig ugyanazt a teljesítményt hozzák, akkor pedig számít, hogy 2, vagy 20 millió font az illető kivásárlási ára. Nem mindegy...

Abban pedig biztos vagyok, hogy ha Wenger elkezdene igazolgatni, akkor lennének távozók is. Így lenne korrekt, miközben fenn kellene tartani a fiatalok számára is a beugrás, ha már van egy Gibbsünk, egy Velánk, egy Wilsherünk és egy Ramseynk. (Többek között!)

Még mielőtt azonban igazolnánk, hihetetlenül fontos lesz megnézni, hogy a jelenleg kölcsönben lévő játékosaink közül kik azok, akik alkalmasak az első számú csapatba való feljutáshoz. Gondolok itt Senderosra (de ő már amúgy is ott van), de ott lehet Traoré, Barazite, Simpson és talán Nordtveit is.

Második pontként szét néznék a tartalékok között, és csak utána maradna a fránya igazolás, amelytől szánalom módon megváltásként várjuk a csapat számára.

Pedig milyen ász lenne, ha ugyanezzel a kerettel vernénk meg jövőre a Unitedet, mondjuk a döntőben. Akkor mi lenne Evra nyilatkozata? "Hoppácska, felnőttek a gyerekek"?

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
A champonship-be van az ebanks-blake (wolverhampton) bár neki is van ára, de nem annyi mint mondjuk diego és a gollövő listát asszem ő vezeti.
15 éve
Törölt felhasználó
sztem wenger kitudná hozni belőle azt amit a portoban csinált!a chelseaban meg nemtom mért nem kezd!
15 éve
Pfff. Quaresma... mit csinál mostanság? A pálya közelébe se jut.
15 éve
Törölt felhasználó
jó én is így gondolom:Dde sztem ade helyére azért jó lenne egy villa!mert hullámzó ade villa meg egész évben rúgdossa a gólokat,csak sajna őt wenger nem akarja megvenni,és sztem quaresmát ellehetne hozni:D
15 éve
Törölt felhasználó
Grat! Jó írás és egyetértek!

Szólj hozzá