Őszintén bevallom, nem irigyeltem tegnap a TV6-on közvetítő Hajdú B. Istvánt, aki a 86. perc tájékán megpróbált diszkréten elnyomni egy nagy ásítást, persze sikertelenül, viszont hozzá kell tenni: oka volt rá.

Persze biztosan sokan felteszik a kérdést: miért foglalkozok a Barcelona-Chelsea meccsel egy arsenalos oldalon, de hát ha ne adj Isten még is csak odakerülne az Arsenal a döntőbe, azért nem mindegy, hogy kivel játszik hőn szeretett csapatunk.

El kell mondanom, hogy egyáltalán nem voltam megelégedve a tegnapi meccs minőségével, tőlem mondhat bárki bármit, nem volt BL-színvonalú. A Barcelona, a várakozásoknak megfelelően, uralta a meccset, csakhogy az egyébként szép játék stílusukat sikerült annyira túlcifrázniuk, hogy egyetlen gólt sem rúgtak.

Nem sűrűn nézek Barcelona meccset, de az eredményeiket nyomon követem, és szerintem ami igazán naggyá és félelmetessé teszi őket az idei szezonban az a pazar helyzetkihasználásuk. Ha ez megvan, nagyon kevés csapat képes rajtuk átmenni. Innen magától értetődik a kérdés: mi van, ha ez nincs meg. Márpedig tegnap világosan ez hiányzott a Barca játékából, és kérdés, hogy a labdabirtkolási arányukat majd hozni tudják-e a Stamford Bridge-n, vagy Rómában.

Beszéljünk egy picit a másik csapattal, a Chelseavel. Egy szó nem érheti Guus Hiddink alakulatát, ők azt hozták, amit kellett: az olasz ligára jellemző védekezőjátékot, csúnyábban fogalmazva bunkerfocit. Ráadásul igenis lett volna alkalmuk gólt rúgni, elég Drogba esetlenkedésére gondolni Valdes kapuja előtt. (És még erre mi szidjuk Bendtnert... - bocs, vicc volt.) Az az egy gól a továbbjutás szempontjából döntő kimenettel lehetett volna, nem beszélve arról, hogy maga a mérkőzés is felpörgött volna. Az már megint egy másik kérdés, hogy többször a Barcelona kapuja elé sem jutott a Chelsea.

A magam részéről azt várom, hogy az Arsenal nyerjen ma az Old Traffordon, de már a döntetlennel is elégedett lennék, ha a meccs mindkét félről kiegyenlített lenne, valamint ha a helyzetkihasználásunk olyan lesz, mint egy hete a Liverpool ellen. Most nincs Arshavin, de van más, aki képes megoldani a dolgokat.

Személyes véleményem: 1-1. Ez az idegenben rúgott gól sokat érhetne az Arsenalnak, mégha döntetlen lenne is a meccs. Ezzel pedig maga a visszavágó is izgalmas lenne az Emiratesben. A gólszerző pedig Nasri lenne, aki hiába nyújt mostanában egy picit haloványabb teljesítményt, mégis benne van a jó szereplés.

Hozzászólások (2)

15 éve
Törölt felhasználó
hát sajnos nem vált be az 1-1-es tipp:(de az Emiratesban nyerhetünk,de ha 1-et is kapunk már 3-mat kell lőni,szal jól jött volna 1 gól,és sztem ez hogy Arshavin nem játszhat ez egy hülye szabály!!!!!már nem a zenit játékosa,azért lett megvéve hogy erősítse a csapatot,és az egyik, ha nem a legfontosabb kupasorozatban nem játszhat:(am meg mért úgy írod nasri18 hogy "cselzi"(Chelsea)?(am lényegtelen):D GO GUNNERS!!!!!!!meglehet verni az MU-t!
15 éve
Törölt felhasználó
szerintem ha drogba berugja azt a helyzetet akkor a cselzi utáni kihozza a meccset kapott gól nélkül.régen láttam valakit ennyire védekező felállásban jáccatni szinte a cselzi 10 emberrel védekezet

Szólj hozzá