Az Arsenal utóbbi szezonja nem úgy sikerült, ahogy azt sokan vártuk. A csapat nem nyert semmit és még a szezon végére a bajnoki cím is elérhetetlen lett. Mindezekre még rátetőzött Flamini, Hleb és Gilberto Silva távozása. Úgymond sokak (kritikusok) szerint esélytelenül vágott neki az Arsenal a 2008-09-es szezonnak.

A szezon első fele nem úgy sikerült ahogy vártuk. Úgy tűnt a kritikusoknak tényleg igazuk lesz. 5 vereség a bajnokságban, 2. hely a BL csoportban, sok sérült...

Az új évre nem túl lelkesen 'léptünk' át. A vezér, Cesc Fabregas, valamint sok kulcsjátékosunk kénytelen volt sérülés miatt pihenni. Az átigazolási időszak sem zajlott 'botrány' mentesen. Toure és Gallas jövője körül nagy volt a bizonytalanság. A játék és a hozzáállás nem Arsenalra méltó volt. Káosz volt a csapaton belül.

Februárban jött a BL meccs az AS Roma ellen. Az Arsenal az első meccsen lefocizta az olaszokat. A visszavágón (idegenben) sor került arra a bizonyos 11-es párbajra, melyet az Arsenal nyert meg, nem is akárhogy.

Wenger szerint ez volt a sorsdöntő meccs. Én is így vélekedem. Az Arsenal ezt követően kezdett el újra régi stílusához hasonlóan focizni, a felfogás változott. Azóta egy cél lebeg előttünk: A GYŐZNI AKARÁS. A játékosok abszolút helyére való nyilatkozatokat adnak. Fiatal koruk ellenére nem beszélne össze-vissza és nem nézik le az ellenfeleiket.

Szerintem ismét elindult valami az Arsenalnál. Remélem ez a jó teljesítmény megmarad a továbbiakban. Újra élvezet nézni a meccseket, a könnyed játékot és a játékosok éles tekintetét.

A rossz szezonkezdés ellenére végig bíztam a csapatban. Sose fordult meg a fejemben, hogy nincs esélyünk. Wenger egy kiváló szakember.

Szinte minden meccsen láttam olyan zászlókat az Emiratesben, melyeken az alábbi üzenetek voltak:

'Keep The Faith' (Tartsd a hitet.) vagy 'In Arsene We Trust' (Bízunk Wengerben.)

Amikor megláttam ezeket a feliratokat, akkor kicsit 'örültem' annak, hogy nem megy a csapatnak olyan jól, ahogy kéne.

EZ A NEM VÁRT IDŐSZAK KÖZELEBB HOZTA A SZURKOLÓKAT A CSAPATHOZ.

Az Emiratesben nem volt mindig teltház, de az igaz fanok mindig is a csapat mellett álltak. Nélkülük talán a csapat sem járna itt, ahol most.

Az elkövetkezendő 2 meccs fontos lesz, hisz abban a 2 kupasorozatban fogunk játszani, melynek megnyerésére is van esélyünk.

 

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
jó lett Clichy!!
remélem még sok ilyet olvashatok
15 éve
Törölt felhasználó
Kafa! :)
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó írás, Go Csabi! ;) :)
15 éve
Törölt felhasználó
király lett!!:)
grat hozzá!!:)
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó lett!!!!
Grat hozzá Clichy!!!
In Arsene We Trust!!!
Go Gunners

Szólj hozzá